Abbott Panbio COVID-19 Antigen (Ag) sneltest (25st)

Abbott Panbio COVID-19 Antigen (Ag) sneltest (25st)
€ 423,50 € 350,00 Excl. BTW

Levering 1-2 werkdagen

  • 11970
  • 11970
Het is de 1 van de door de WHO goedgekeurde antigeen sneltesten (Zie bijlage) en goedgekeurd...meer
Productinformatie "Abbott Panbio COVID-19 Antigen (Ag) sneltest (25st)"
Het is de 1 van de door de WHO goedgekeurde antigeen sneltesten (Zie bijlage) en goedgekeurd door de Nederlandse overheid.
Door het RIVM is deze antigeentest geselecteerd op basis van een aantal criteria. (Prestaties, onafhankelijke studies, beschikbaarheid en betrouwbaarheid leverancier.)

Met een wattenstaafje wordt in de neus of in de oropharynx een monster genomen
Daarna kan in 15 minuten worden vastgesteld of er een positieve of negatieve uitslag is of de testpersoon is besmet met Covid-19
Deze test wordt uitgevoerd bij hoestklachten e.d. wat duidt op een mogelijke besmetting van de testpersoon met Covid-19
Er is geen laboratorium nodig. Geen dure instrumenten/laboratoria nodig en levert resultaten binnen 15 minuten

Uitslag binnen 15 minuten
Keelswab/Neusswab afname
Detecteert specifiek Corona eiwit
Detecteert acute besmetting

Deze sneltest is een antigeentest. Uit performance-studies blijkt de betrouwbaarheid (specificiteit en sensitiviteit) van deze sneltest erg hoog. De test is een belangrijke indicator voor het al dan niet aanwezig zijn van antigenen, wat aangeeft dat de persoon al dan niet besmet is met het COVID-19 virus. Een positief of negatief testresultaat is echter geen diagnose op zich. De voorspellende waarde is uiteraard afhankelijk van de nauwkeurigheid van de test (specificiteit en sensitiviteit), een correcte uitvoering en de interpretatie van overige klinische bevindingen. Bij een positieve test moet de persoon in kwestie direct doorverwezen worden naar een arts en een PCR-test ondergaan.
De sneltesten mogen door zorgprofessionals uitgevoerd worden. Bij de diagnose en melding van infectieziekten (waaronder COVID-19) dient echter altijd een arts betrokken te worden.
De uitvoering van deze test is uitsluitend bedoeld voor zorgprofessionals. Fisik sluit elke aansprakelijkheid uit direct of indirect door verkeerd gebruik of interpretatie van de test. U verklaart bij aanschaf dat u elke vorm van aansprakelijkheid uitsluit.

Voordelen:
Goedgekeurd en gebruikt door de Nederlandse overheid.
Snel duidelijkheid voor patiënten: testuitslag binnen 15-20 minuten
Betrouwbare, uitstekende prestaties*: Sensitiviteit: 93,3% (98,2% voor monsters met Ct-waarde = 33) / Specificiteit: 99,4%
Los buisje met afbreek-wattenstaafje minimaliseert blootstelling aan medewerkers.

Inhoud:
25 testapparaten
1 buffer (9 ml / fles)
25 extractiebuisdoppen
25 extractiebuisjes
1 Wattenstaafje voor positieve controle
1 Wattenstaafje voor negatieve controle
25 gesteriliseerde nasofaryngeale uitstrijkjes voor monsterafname
1 buizenrek
1 beknopte handleiding
1 gebruiksaanwijzing

GEBRUIK:
Een in-vitro diagnostische sneltest voor de kwalitatieve detectie van SARS-CoV-2-antigeen (Ag) in menselijke nasofaryngeale uitstrijkjes van personen die voldoen aan de klinische en/of epidemiologische criteria voor COVID-19. Het Panbio™ COVID-19 Ag Rapid Test Device is alleen voor professioneel gebruik en is bedoeld om te worden gebruikt als hulpmiddel bij de diagnose van SARS-CoV-2-infectie. Het product kan worden gebruikt in laboratoria en in elke andere omgeving die voldoetaan de vereisten zoals gespecificeerd in de gebruiksaanwijzing en de lokale regelgeving.
Verdere links naar "Abbott Panbio COVID-19 Antigen (Ag) sneltest (25st)"